Klantcase Bouwbedrijf van Norel: vertaling van bedrijfsproces naar digitale oplossing

Klantcases / 11 oktober 2016

In deze klantcase laten we zien hoe de factuurverwerking en het bonnenproces binnen Bouwbedrijf van Norel zijn versneld dankzij de bedrijfsspecifieke oplossing van WhiteVision.

Introductie: over Bouwbedrijf van Norel

Bouwbedrijf van Norel is onderdeel van Van Norel Bouwgroep, dat zich richt op het ontwikkelen, uitvoeren, beheren en onderhouden van bouwprojecten op het gebied van wonen, zorg, werken, recreëren en industrie. Bouwbedrijf van Norel is gevestigd in Epe en draagt zorg voor grootschalige (multifunctionele) bouwprojecten.

Bezoek voor meer informatie over het bedrijf de website.

a537932d6d8e5583796823e58e846752c5256eb8
Wat was de aanleiding om te beginnen met het digitaal verwerken van inkomende facturen en andere documenten?

Er waren verschillende aanleidingen voor. Wij zochten naar een oplossing om tijd én kosten te besparen door inkomende facturen digitaal te verwerken in 4PS en via workflow software intern rond te sturen ter fiattering. Daarbij hadden we behoefte aan een manier om ons bonnenproces te versnellen. Wij maken gebruik van afleverbonnen, termijnbonnen, afroepbonnen en standaard opdrachtbonnen. We zochten naar software om deze te digitaliseren, uit te lezen, te controleren en uiteindelijk te koppelen aan facturen.

Door deze processen te digitaliseren besparen we ook papier, wat past bij onze visie ten aanzien van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bijkomend voordeel is dat we hierdoor minder archiefruimte nodig hebben om alle papieren documenten op te bergen.

Waarom heb je uiteindelijk gekozen voor WhiteVision als partner en toeleverancier?

Het softwarepakket van WhiteVision is flexibel en sloot direct goed aan bij onze wensen. WhiteVision heeft vanaf het begin met ons meegedacht over hoe onze werkwijze ingevoerd kon worden in de software. Andere aanbieders waren minder flexibel in hun oplossingen.

4PS-logo-nieuwHoe is de implementatie van de WhiteVision software verlopen?

De implementatie is snel en nagenoeg zonder problemen verlopen. Daarbij was de communicatie erg duidelijk. Vooraf werd gezegd wat wanneer ging gebeuren en dit werd ook nagekomen. Dat werkte erg prettig.

Wat heeft het werken met de WhiteVision software jullie tot nu toe opgeleverd?

Het werken met de WhiteVision software voldoet aan onze verwachtingen. We verwerken inkomende facturen nu een stuk efficiënter en besparen hierdoor tijd en kosten. Ook ons bonnenproces is nu geoptimaliseerd waardoor we bonnen snel en gemakkelijk digitaal verwerken, rondsturen en koppelen aan facturen. We printen digitale documenten nu niet meer uit en zijn geen tijd meer kwijt met het opbergen van bonnen en facturen in ordners.

bouwbedrijf-van-norel-b-v
Zou je WhiteVision aanraden aan anderen?

Wij kunnen de WhiteVision software zeker aanraden. Het is een goed en gebruiksvriendelijk systeem dat ruimte biedt voor bedrijfsspecifieke oplossingen, zoals de inrichting van onze bonnenmodule. Verder zijn we erg tevreden over de manier waarop er geïmplementeerd is. De lijnen met WhiteVision zijn kort, dat werkt snel en prettig.

Wil je verder nog iets kwijt?

De uitleg van ons bedrijfsproces van de factuur- en bonnenstroom is goed vertaald naar een digitale oplossing waarbij het gebruik van de WhiteVision software laagdrempelig is. Waar we nog graag verdere ontwikkeling in wensen, is de mogelijkheid om meer gedetailleerd factuurregels te verwerken. Vanuit WhiteVision hebben we begrepen dat via de module regelherkenning en matching hier in de nieuwste versie van WhiteVision inmiddels in is voorzien. Dit gaan we verder onderzoeken.

 

Met dank aan Miranda Schutte, Michel van Gortel en Arjan Palm van de afdeling Besturing bij Bouwbedrijf Van Norel BV.

Ontvang onze nieuwsbrief

Ja, ik wil graag op de hoogte blijven!