Tim aan het woord: “Duurzame, fijne klantrelaties zijn nét zo essentieel als een goed product”

Ook medewerkers met minder relevante werkervaring krijgen bij WhiteVision de kans om zich te ontwikkelen. De omgeving die we voor hen creëren is veilig én uitdagend. Eerder kon je al over Tim lezen, die startte in een kweekvijverfunctie. Nu ruim 1 jaar later is hij doorgegroeid van Support Medewerker naar één van onze vier Implementatie Consultants. In deze blog kun je lezen hoe het hem de afgelopen maanden vergaan is, maar lees je ook over toekomstvisies en het opbouwen van langdurige relaties met tevreden klanten. “Duurzame, fijne klantrelaties zijn nét zo essentieel als een goed product.”

 

Wat doe jij bij WhiteVision?

“Sinds april 2018 heb ik een mooie stap gemaakt in de richting van Implementatie Consultant. Ik draag nu de verantwoording voor diverse projecten. Mijn hoofdtaken zijn onder meer het installeren en configureren van onze standaardsoftware-oplossingen. Een van de belangrijkste succesfactoren van een project is het goed managen van het verwachtingspatroon van klanten, partners en externe partijen.”

“In juni 2017 startte ik in een kweekvijverfunctie op de supportafdeling van WhiteVision. Daarvoor was ik assistent-bedrijfsleider bij Leen Bakker – een geheel andere tak van sport. Toen ik besefte dat ik toe was aan iets nieuws, kwam ik al snel uit bij WhiteVision. Het enthousiasme binnen de organisatie sprak mij aan en het eerste gesprek was zeer positief. Eén ding was direct duidelijk: WhiteVision had een kweekvijver die mij in staat zou stellen om mezelf volop te ontwikkelen. Vanaf mijn eerste dag bij WhiteVision heb ik alle tijd en middelen gekregen om uitgebreide ICT-gerelateerde kennis te vergaren. Bovendien kreeg ik veel ruimte om vragen te stellen. Het eerste half jaar heb ik meegedraaid op de supportafdeling. Dit hield in dat ik vragen beantwoordde van klanten die met ons product werken. Ondertussen ging ik regelmatig met mijn ervaren collega’s mee naar klanten. Het was namelijk de bedoeling dat ik binnen afzienbare tijd zou doorgroeien naar de functie van Implementatie Consultant.”

 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Mijn dagen zijn enorm divers. Ik zit nu veel bij klanten op locatie om installaties en instructies te verzorgen, dus ben ik gedurende de week vaak buiten de deur. Ook verricht ik soms uiteenlopende projectwerkzaamheden op afstand – van uitbreidingen op functionaliteiten tot applicatiemigraties. Ik zorg er wel voor dat deze technische werkzaamheden niet al mijn tijd in beslag nemen; ik reserveer voldoende uren om de klant te woord te staan tijdens een lopend project.

Tegelijkertijd merken we binnen WhiteVision dat de afstemming tussen onze verschillende teams steeds belangrijker wordt. Niet alleen om onze klanten goed te blijven bedienen, maar ook om onze nieuwe collega’s te helpen het DNA van ons bedrijf te voelen. Daarom hebben we iedere maandag een gezamenlijke teamlunch op kantoor. Iedereen is hierbij, zodat we allemaal een binding met de organisatie blijven voelen én geboeid blijven – aspecten die WhiteVision heel belangrijk vindt. Tijdens deze lunch bespreken we ook zaken waar we tegenaan lopen, zodat we samen tot oplossingen kunnen komen. Daarmee leggen we een fundament voor de constante innovatie waarmee WhiteVision zich bezighoudt.”

 

Wat vind je het leukste aspect aan je werk?

“Geen enkele dag is hetzelfde. Sinds ik Implementatie Consultant ben, is de variatie nog groter dan voorheen. Ik werk op verschillende locaties en elke klant is anders. Dat maakt mijn werk tot een leuke uitdaging. Ook heerst er een prettige sfeer bij WhiteVision en is het contact met mijn collega’s zeer aangenaam. Iedereen stelt klantrelaties voorop. Natuurlijk is het voor ons heel belangrijk om een goed product te leveren, maar het is bij WhiteVision net zo essentieel dat we duurzame, fijne relaties opbouwen met klanten. Mijn aanpak is om de zaken altijd positief te benaderen – wanneer ik gesprekken voer met klanten, maar ook wanneer ik oplossingen zoek voor vragen. Daarnaast geloof ik dat de details tellen. Als een klant bijvoorbeeld vertelt dat hij binnenkort de verjaardag van een kind of partner viert, dan kom ik hier even op terug tijdens het volgende gesprek door ernaar te vragen en hem te feliciteren.”

 

Hoe vind je het om deel uit te maken van het WhiteVision-team?

“Elke ochtend ga ik met plezier naar mijn werk. Bij WhiteVision kan iedereen het heel goed met elkaar vinden. Dat komt mede doordat we allemaal vanuit dezelfde drijfveren werken. We zijn bijvoorbeeld stuk voor stuk bezig met het bedenken en doorvoeren van verbeteringen. De markt kent veel ontwikkelingen en wij blijven daarop anticiperen. Dit heeft onder meer geresulteerd in onze SMART-OCR. Deze vernieuwingen maken mijn werk ook interessanter: een dagelijkse sleur heb ik niet. En als ik eens met een vraag kamp, is er altijd een collega die ik even kan aanspreken. Bij WhiteVision is er absoluut geen sprake van gelaagdheid: de lijnen zijn kort en we hebben allemaal een ondernemende, proactieve houding.”

“Er is veel ruimte voor innovatie op de markt. WhiteVision is hier volop mee bezig. Het is niet zo dat ik overal direct bij betrokken ben, maar op de achtergrond zie ik natuurlijk van alles gebeuren. Daar sta ik enorm positief tegenover. En wat betreft míjn toekomst bij WhiteVision: ik ga me helemaal focussen op mijn rol als Implementatie Consultant bij klanten.”

Ben je enthousiast geworden?

Spreekt mijn mooie ontwikkeling middels het kweekvijverproject jou aan? Dan is een Traineeship Implementatie Consultant zeker interessant voor je. Binnen deze rol word je opgeleid tot Implementatie Consultant. Uiteraard krijg je hierbij de juiste begeleiding. WhiteVision steekt daar veel tijd en moeite in. Je wordt dus niet zomaar in het diepe gegooid! In Tims woorden: “Je krijgt ruimschoots de mogelijkheid om kennis op te doen en jezelf te ontwikkelen. Dat maakt WhiteVision een ontzettend fijne plek om te werken!”

Bekijk vacatures!