Terug- en vooruitblik met Frank

Nu de jaarwisseling voor de deur staat, is het weer tijd voor onze jaarlijkse terug- en vooruitblik met WhiteVisions directeur Frank de Wit. In deze blog vertelt hij over mijlpalen, de ‘Why’ van WhiteVision en het (door)ontwikkelen van slimme oplossingen die klanten helpen efficiënter te werken.

“Slimme oplossingen en NextGen-software”

 

In 2019 heeft WhiteVision een mijlpaal bereikt: we mochten onze duizendste klant verwelkomen. “Aan de ene kant voelde dit als een zeer natuurlijk moment,” vertelt Frank. “Als team streven wij er al vanaf het begin naar om zoveel mogelijk klanten te helpen om efficiënter te werken. Maar toen we er wat langer bij stilstonden, voelden we toch ook een zekere trots en verwondering. Het is best bijzonder dat er nu al zóveel bedrijven en mensen gebruikmaken van onze slimme oplossingen.”

Deze oplossingen zijn slim omdat ze gebaseerd zijn op WhiteVisions SMART-OCR-software, die een hele hoge herkenningsgraad heeft en automatisch leert van elke boeking die je aanmaakt. Omdat dit zelflerende systeem de opgedane kennis ook nog eens deelt binnen de gebruikerscommunity, wordt het voortdurend slimmer, waardoor je van steeds méér efficiëntie profiteert. Maar voor WhiteVision houdt het daar niet bij op. “Onze ambitie is om het gehele inkoopfactuurverwerkingsproces – van vastleggen en boeken tot fiatteren – nóg verder te automatiseren,” zegt Frank. “Uiteindelijk willen we dat dit proces volledig geautomatiseerd plaatsvindt op de achtergrond, zodat menselijk handelen alleen nog nodig is wanneer het systeem het even niet meer weet.”

Om dat doel te realiseren, was een volgende stap nodig: WhiteVisions NextGen-software. “Inmiddels draaien hier bijna 20 klanten op. Hun feedback is positief: de software kent een korte implementatietijd en is zeer gebruiksvriendelijk. Binnenkort zullen we de software dan ook aan veel meer klanten beschikbaar stellen!”

“Wij willen dat je nóg meer tijd overhoudt voor waardevolle taken”

 

Momenteel focussen de oplossingen van WhiteVision vooral op het verwerken van inkomende facturen. Maar een herformulering van de ‘Why’ in 2019 gaf gestalte aan een bredere ambitie: “Wij merken dat eentonig, repeterend werk de creativiteit remt en dat er daardoor steeds minder mensen voor te vinden zijn. Enerzijds was dit voor ons een reden om nóg enthousiaster verder te gaan met het (door)ontwikkelen van onze slimme oplossingen, zodat medewerkers op de financiële administratie tijd overhouden voor waardevollere taken. Een tastbaar resultaat is de SMART E-mail-handler, die we in 2019 hebben gelanceerd. Deze splitst, combineert en verplaatst bijlagen of digitale facturen automatisch, waardoor je een lege inbox aantreft wanneer je ’s ochtends of na het weekend aankomt op kantoor. Anderzijds willen we in 2020 – in het kader van onze visie en missie – gaan bekijken hoe we onze slimme oplossingen óók kunnen inzetten voor andere zaken dan inkoopfactuurverwerking.”

Deze ambitie is kenmerkend voor WhiteVision. Hoewel het bedrijf in 2020 zijn vijftienjarige bestaan viert, lijken de ideeën en het enthousiasme van het team soms meer te passen bij een startend bedrijf. “Met 1.000 klanten en 36 professionals zijn we dat natuurlijk niet meer,” zegt Frank. In 2019 realiseerde hij zich dan ook dat deze bedrijfsomvang vroeg om een nieuwe werkplek: “Onze talenten moeten op een eenvoudige manier kunnen samenwerken binnen de kantoorruimte. En wij hebben een plek nodig waar we onze klanten kunnen trainen om nóg beter met onze oplossingen te werken. Daarom hebben we vanaf mei 2020 een nieuwe thuisbasis, die ons zal ondersteunen bij het realiseren van onze ambities. Aan de locatie wordt nu nog volop gewerkt, maar wij kunnen niet wachten om onze klanten en partners hier straks te mogen verwelkomen.”

“In 2020…”

 

“… zetten wij weer vol in op onze missie om repeterend, eentonig werk de wereld uit te helpen,” zegt Frank. “Op naar een gezond, gelukkig en professioneel uitdagend jaar!”

 

Wil jij in 2020 meer tijd besteden aan taken waarmee je alles uit jezelf kunt halen en waarmee je écht waarde toevoegt voor je organisatie? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Zowel voor als na de jaarwisseling staat ons team voor je klaar.

Meer weten?

Onderstaand is ook interessant voor je