Toen Aart van Meerveld en Frank de Wit, directeur van WhiteVision, elkaar in 2008 ontmoetten, was er direct een klik. Het RIVM, waar Aart werkt, had besloten om met de oplossing van WhiteVision inkoopfacturen te gaan verwerken in combinatie met de software van SAP. Tijdens een kennismakingsgesprek vertelde Aart over zijn Stichting Zorgeloos Kind, die hulp biedt aan gezinnen met kinderen die ernstig of langdurig ziek zijn. Frank was direct geboeid, omdat Aarts initiatief volledig aansloot op de kernwaarden van WhiteVision: respect, daadkracht, ambitie en betrokkenheid. Een samenwerking was geboren.

“WhiteVision voegt de daad bij het woord”

De bevlogenheid waarmee Aart over zijn stichting vertelde werkte aanstekelijk. “Na ons gesprek belde Frank mij op om te zeggen dat hij iets wilde betekenen voor mijn doel,” vertelt Aart. Frank vond Aarts initiatieven bijzonder en wilde hem stimuleren om ermee door te gaan. Omdat WhiteVision graag de daad bij het woord voegt, vertaalde hij deze wens om een steentje bij te dragen naar een concreet sponsorschap.

De evenementen die Aarts stichting organiseert, zijn vaak sport-gerelateerd. Zo heeft hij geld opgehaald om een ernstig zieke jongen uit Groningen te helpen bij het krijgen van een cruciale behandeling in Duitsland die de verzekering niet vergoedde. “WhiteVision heeft hieraan bijgedragen,” zegt Aart. “En afgelopen winter heeft het bedrijf mij ook gesponsord toen ik van Bilthoven naar Breda rende voor het Glazen Huis.”

“Rennen voor kinderen”

Naast Stichting Zorgeloos Kind heeft Aart twee kleinere stichtingen: Running for Kids en Stichting Onze Ballon. “Rennen voor kinderen doe ik regelmatig en hiervoor probeer ik sponsoren te vinden. Het geld dat ik ophaal is voor mijn stichtingen.” Als trouwe sponsor krijgt WhiteVision steevast een prominente plek op Aarts sportkleding.

“Samenwerken met WhiteVision is op alle fronten fijn”

Omdat Aart op twee fronten te maken heeft met WhiteVision – via het RIVM en via zijn stichting – weet hij als geen ander te vertellen hoe een samenwerking met het bedrijf eruitziet: “WhiteVision is een hele fijne partner. Als je ze nodig hebt, zijn ze er voor je.” En Aart neemt niet alleen daadkracht waar; ook respect ziet hij overal in terug: “Het contact is ontzettend prettig en de medewerkers zijn enthousiast. Dat maakt het leuk om de handen ineen te slaan.”

‘Betrokkenheid’ is volgens Aart een term die het bedrijf op het lijf is geschreven: “De mensen die er werken zijn erg betrokken bij het maatschappelijke. Maar ook op zakelijk gebied zie je die mentaliteit terug.”

In Aarts visie is dat de verdienste van Frank: “Hij is de kracht van het bedrijf. Ik ken veel ondernemers, maar er zijn er niet veel zoals Frank. Hij is niet alleen toegankelijk gebleven terwijl zijn bedrijf enorm is gegroeid; hij is ook een goed mens.”