Remco aan het woord: “Ben je leergierig én wil je echt iets bereiken, dan voel je je hier thuis”

Onze medewerkers zetten zich iedere dag in om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar wie zijn zij nu eigenlijk? En hoe ervaren ze hun functie bij WhiteVision? In deze blog vertelt Implementatie Consultant Remco over zijn functie binnen WhiteVision. Hij legt onder meer uit hoe de leidende principes van de organisatie terugkomen in zijn dagelijkse bezigheden.

Wat is jouw achtergrond en hoe ben je bij WhiteVision terechtgekomen?

 

“Na mijn studie Commerciële Economie in Utrecht kwam ik terecht bij een softwarebedrijf dat zich, net als WhiteVision, bezighield met document-solutions. Hier heb ik zo’n 7 jaar gewerkt in verschillende functies. Daarna ging ik de consultancykant op bij een leverancier voor tijdregistratiesystemen. Na ruim 2 jaar werd ik benaderd voor een vacature bij WhiteVision. Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om elders te gaan werken, maar een softwarebedrijf met een mooie oplossing in de documentwereld – dát was een trigger voor mij. Ik was direct enthousiast en ben in gesprek gegaan. Het resultaat? Ik werk hier inmiddels alweer een aantal jaar!”

Hoe heeft WhiteVision jou geholpen in je ontwikkeling?

 

“Mijn technische achtergrond was minimaal. De technische kennis omtrent databasestructuren en serveromgevingen is mij in korte tijd bijgebracht door mijn collega’s binnen WhiteVision. Ik heb gemerkt dat dit deels ook gewoon een kwestie van logisch denken is – nu lijkt het vaak alsof ik er al jaren mee werk. WhiteVision is dan ook een bedrijf dat echt in je investeert en je stimuleert om je te ontwikkelen. Tijdens mijn inwerktraject ben ik begeleid door een consultant die mijn mentor was. Hiervan heb ik veel opgestoken. Op een gegeven moment kwamen er 2 collega’s met mij mee naar afspraken bij klanten en die gaven beide het groene licht: ik was er klaar voor om alleen op pad te gaan. Heel fijn, want wanneer mijn kennis op niveau is, doe ik dat het liefst.”

“Ondanks de drukte heerst er een zeer open, informele, gezellige werksfeer die altijd ruimte biedt om elkaar vragen te stellen.”

Hoe zou jij het ‘echte WhiteVision-gevoel’ omschrijven?

 

“WhiteVision heeft een heel hecht team waarbinnen iedereen voor elkaar openstaat. Niets lijkt te veel – iedereen is enorm behulpzaam. Ondanks de drukte heerst er een zeer open, informele, gezellige werksfeer die altijd ruimte biedt om elkaar vragen te stellen. Dat vind ik top, want ik ben heel positief ingesteld. Ik denk in oplossingen, niet in problemen. Dat is ook wel nodig voor deze functie, want uiteindelijk wil je natuurlijk eerlijk zijn naar klanten en hen écht helpen. Om dit te doen is het soms ook nodig om even met een collega te brainstormen. Wat ik leuk vind is dat we vervolgens daadwerkelijk met de besproken ideeën aan de slag gaan. Daar is voldoende gelegenheid voor, want binnen WhiteVision heb je geen last van een gelaagde of hiërarchische structuur.”

Ambitie, respect, betrokkenheid en daadkracht: dat zijn de kernwaarden van WhiteVision. Hoe zie jij deze tot uiting komen?

 

“Ik ben heel leergierig en ambitieus. Mede daarom wil ik graag dingen gedaan krijgen. Als ik weet dat het kan, ga ik net zo lang door tot het lukt. Dit stukje daadkracht zie ik terug binnen de organisatie. De omgeving die WhiteVision heeft gecreëerd, stimuleert je hier ook in. Collega’s zijn bijvoorbeeld erg betrokken bij elkaar. Loop je ergens tegenaan, dan proberen anderen je te helpen. Dat werkt ook andersom: als ik een gaatje in de planning zie, vraag ik de supportafdeling bijvoorbeeld of ik iets kan oppakken. Of ik help een Account Manager met het oplossen van een probleem in de demo-omgeving. We hebben het beste met elkaar voor en samen komen we er altijd uit. Wat ten grondslag ligt aan deze gedachte is respect voor elkaars werkzaamheden. Om dat aan te moedigen zijn we tevens allerlei initiatieven gestart die ervoor zorgen dat iedereen goed begrijpt waar collega’s dagelijks mee bezig zijn.”

“Ik vind het fijn om bij klanten te zitten en hen te helpen.
Wat zij prettig aan mij vinden is dat ik mij echt in hen verplaats.”

Uit de kernwaarden komen 3 leidende principes voort. Hoe zie jij deze terugkomen in je dagelijkse activiteiten?

 

1) Langdurige relaties met tevreden klanten

“Ik vind het fijn om bij klanten te zitten en hen te helpen. Wat zij prettig aan mij vinden is dat ik mij echt in hen verplaats. Ik vraag bijvoorbeeld door over hun huidige proces en de gewenste werkwijze zónder hun antwoorden direct op onze software toe te spitsen. Door eerst een helder beeld te krijgen van de organisatie kan ik de klant namelijk van goed advies voorzien. Ik word er heel blij van wanneer een tevreden klant vervolgens zegt: ‘Remco, ik vind het enorm fijn om met jou samen te werken.’ Zo heb ik het gevoel dat ik meerwaarde lever en dat we een langdurige relatie opbouwen.”

 

2) Ondernemerschap en verkoopgerichtheid

“Deze eigenschappen zitten eigenlijk in mijn aard. Ik heb immers een commerciële studie gedaan. In mijn visie gaat klanttevredenheid altijd gepaard met een stukje commercialiteit. Ik vind het niet alleen leuk, maar ook belangrijk om klanten alle (nieuwe) mogelijkheden te laten zien en hen hierover te enthousiasmeren.”

 

3) Eigen productontwikkeling

“Net als de andere Implementatie Consultants bij WhiteVision loop ik regelmatig tegen procesmatige uitdagingen aan bij klanten. Omdat we onze eigen producten maken hebben we veel kennis ook binnen het product management team. Zaken die voor al onze klanten interessant kunnen zijn zetten we op de roadmap. Het doel is om onze oplossingen gezamenlijk nóg beter en efficiënter te maken. WhiteVision is daar doorlopend mee bezig en biedt ons ruimte om ideeën aan te dragen.”

Kun je het ‘prototype’ van de WhiteVision-medewerker omschrijven?

 

“Je moet sociaal zijn en je goed kunnen bewegen in een informele werksfeer. Daarnaast is het belangrijk dat je snel kunt schakelen. Soms gaat het hier van de hak op de tak – een aspect dat ik als positief ervaar! Maar als je niet ambitieus bent en een echte 9-tot-5-mentaliteit hebt, ga je het bij WhiteVision niet redden. Als je wilt leren en iets wilt bereiken in je baan, voel je je hier wél thuis. Dat zit namelijk ook in de aard van het bedrijf, dat streeft naar constante verbetering en fouten durft toe te geven. Daar heb ik echt respect voor. Tijdens de wekelijkse stand-ups én bij ieder teamoverleg bespreken we heel open met elkaar waar we tegenaan lopen. Daar steek je ontzettend veel van op. Samen word je uiteindelijk slimmer!”

Betrokken

Ambitieus

Respectvol

Daadkrachtig

Vacature Consultant

 

Wil jij net als ik bij WhiteVision als Consultant aan het werk waarbij je de verantwoording draagt over diverse projecten en het installeren en configureren van standaard softwareoplossingen tot de hoofdtaken behoort?

 

Bekijk vacatures!