Spring naar content

Accountmanager Joost aan het woord

Bij Whitevision zetten we ons iedere dag in om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Maar wie zijn onze medewerkers nu eigenlijk? En hoe vinden zij het om bij Whitevision te werken? In dit artikel vertelt accountmanager Joost hoe hij binnen zijn functie het beste van twee werelden ervaart: “Ik heb veel vrijheid en zelfstandigheid, maar ik kan ook terugvallen op een team dat de zaken samen oppakt en onderzoekt.”

Wat betekent het om deel uit te maken van het Whitevision-team?

“Er is een zeer goede balans tussen zelfstandig werken en samenwerken. Ik vind het erg fijn dat ik vanuit mijn rol als het ware mijn eigen ‘winkel’ beheer, terwijl ik ook onderdeel ben van het Whitevision-team dat gezamenlijk één doel nastreeft: eentonig, repetitief werk de wereld uit helpen, zodat onze klanten efficiënter kunnen werken en gelukkiger in werk en leven staan.”

“Een voorbeeld: klanten geven weleens wensen aan mij door omtrent aanpassingen in de software. Ik heb de vrijheid om deze te filteren. Wanneer ik denk dat meerdere klanten kunnen profiteren van een voorgestelde aanpassing, schakel ik met het team. Samen onderzoeken we dan of we het verzoek gaan oppakken. Er is dus veel ruimte voor eigen initiatief. Whitevision geeft hiervoor ook sturing in de vorm van een matrix, waarin staat welke stappen je in dit soort gevallen kan nemen.”

Hoe geef jij invulling aan je functie?

“Als accountmanager bekijk ik samen met klanten wat het best voor hen werkt. Mijn uitgangspunt bestaat altijd uit twee elementen: hun huidige manier van werken en de stip op de horizon. Wanneer we het gesprek aangaan, stel ik vragen om tot de kern van hun uitdagingen te komen. Zo breng ik in kaart waar de organisatie staat en naartoe wil. Vervolgens voer ik een analyse uit om een advies uit te brengen: ik vertel de klant welk Whitevision-product aansluit op de organisatiebehoeftes.”

“Eigenlijk treed ik dus op als adviseur. Mijn drijfveer is om klanten te helpen bij het elimineren van eentonige, repetitieve werkzaamheden. Dat is de missie van Whitevision, maar ook de passie van ieder individu in ons team.”

“Het motto ‘Work hard, play hard’ past bij mij. In mijn beleving besteedt WhiteVision voldoende aandacht aan al deze elementen.” Joost van Hensbergen

Waarom werk je graag bij Whitevision?

“Binnen Whitevision hebben wij een standaardportfolio van producten en diensten, maar er is ook veel ruimte voor nieuwe ideeën. Het team staat altijd open voor mogelijkheden die klanten helpen om nóg efficiënter te werken.”

“Het feit dat we zoveel tevreden klanten hebben, draagt bij aan mijn werkplezier. Elke dag voel ik mij weer gemotiveerd om hen zo goed mogelijk te helpen én om ons klantenbestand uit te breiden. Ik zie steeds meer dat bestaande klanten alles op alles zetten om met Whitevision te blijven werken — ook wanneer zij bijvoorbeeld overstappen naar een ander ERP-systeem. Daar helpen wij hen bij. En dat sluit uitstekend aan op een van onze leidende principes: ‘langdurige relaties met tevreden klanten’.”

Whitevision streeft ernaar om een topwerkgever te zijn. In hoeverre vind jij dat dit streven behaald wordt?

“Binnen Whitevision kunnen we onze verwachtingen heel eerlijk uitspreken. Dat is belangrijk, want iedereen definieert de term ‘topwerkgever’ natuurlijk anders. Whitevision staat open voor eenieders interpretatie.

“In mijn visie stelt een topwerkgever diverse zaken centraal: werkgeluk, een gezonde werk-privébalans en een goede verhouding tussen werkgever en werknemer. Het motto ‘Work hard, play hard’ past bij mij. In mijn beleving besteedt Whitevision voldoende aandacht aan al deze elementen.”

Is het binnen Whitevision belangrijk om ambitie te tonen?

“Absoluut. Ik zou iedereen adviseren om dit te doen, omdat hier echt ruimte voor is. En je ideeën mogen best buiten je eigen vakgebied vallen. Veel collega’s hebben bijvoorbeeld trainingen gevolgd die niet direct aansluiten op de huidige functie, maar die hen wel ondersteunen in het naleven van hun ambities. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld een cursus ‘Getting Things Done’ gevolgd omdat deze mij erg interessant leek. De kennis die ik daar heb opgedaan, heeft mij geholpen bij het nóg effectiever en efficiënter doen van mijn werk. Ik kan de zaken nu makkelijker voor mijzelf op een rij zetten.”

“Dit is overigens een goed voorbeeld van de manier waarop Whitevision medewerkers ondersteunt bij hun ontwikkeling. Ik weet dat ik altijd een aanvraag kan doen om een opleiding te volgen die mij verder helpt. Daar is ruimte voor binnen Whitevision.”

Heb je weleens een idee bedacht dat nu een best practice is binnen WhiteVision?

“Een tijdje geleden heeft het salesteam heel kritisch gekeken naar het interne salesproces. Samen brachten wij in kaart welke stappen we doorliepen, waarna we bepaalden hoe we deze konden reduceren. Als team hebben we het proces zo geoptimaliseerd.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jou?

“Aan het begin van de dag prioriteer ik mijn taken. Daarna ga ik naar mijn demo-afspraak met een prospect. Nu we een hybride werkomgeving hebben, kan deze online óf op locatie plaatsvinden. Als de gebruikers en de directie enthousiast zijn, leg ik mijn verslag vast in het systeem en maak ik een passende offerte op. Vervolgens pleeg ik enkele telefoontjes met prospects.”

“Na de lunchpauze heb ik nog een demo-afspraak. Ook schuif ik aan bij een korte meeting met een prospect en een Whitevision-partner om het verwerkingsproces van inkomende documenten te laten zien. Voordat ik afsluit, bereid ik alvast de volgende dag voor. Zo kan ik rustig mijn vrije avond starten!”

Op zoek naar een nieuwe baan?

Wil je werken in een groeiend, dynamisch en vooruitstrevend bedrijf? Bij WhiteVision hechten wij veel belang aan het vinden van de juiste mensen. Kun jij je wel vinden in onze kernwaarden, de wijze waarop deze in ieder aspect van het bedrijf terugkomen en de werkwijze van Whitevision? Klik dan snel verder naar onze vacatures.

Bekijk vacatures!
Sfeerfoto Malou - Renee

Wil jij jouw proces slimmer inrichten?

april 2024

Tijd om je aan te sluiten bij het Peppol-netwerk? Dít moet je weten!

Van steeds meer kanten hoor je over het Peppol-netwerk. Misschien ontvangt en verstuurt jouw organisatie af en toe ook al facturen via Peppol. Of je bent je momenteel aan het oriënteren op een goede ‘Peppol-aanpak’. Is dit het juiste moment voor jou om je bij het Peppol-netwerk aan te sluiten? En wat houdt dat nu eigenlijk precies in? In deze blogpost zetten we de belangrijkste ‘Peppol-feiten’ voor je op een rij!
Artikel lezen
maart 2024

Op de kunstmatige-intelligentie-trein springen? Zó profiteren inkoop en finance van AI

Op het gebied van kunstmatige intelligentie (ook wel ‘Artificial Intelligence’ of, afgekort, ‘AI’ genoemd) gebeurt ontzettend veel. Van meetings samenvatten tot video’s produceren: bots kunnen steeds meer. De tools vliegen je om de oren. En nu de wereld steeds slimmer wordt, wil jij vanuit de inkoop- of financeafdeling óók best graag op de kunstmatige-intelligentie-trein springen. Maar dan wel op zó’n manier dat je jouw werk er makkelijker mee maakt. In jouw geval betekent dit waarschijnlijk dat je repetitieve, saaie taken wilt automatiseren. Zo kan je je immers focussen op werkzaamheden die je leuk vindt en die jou meer uitdaging bieden. Maar welke mogelijkheden zijn nu écht interessant voor de inkoop- en financeafdelingen?
Artikel lezen
maart 2024

Mag je facturen digitaal bewaren?

Facturen digitaal bewaren: je hoort er steeds meer over, maar je kampt met de nodige vragen. Want mag dit eigenlijk wel? En zo ja, waar begin je dan? Hoewel er voor het digitaal boeken van inkoopfacturen tegenwoordig slimme oplossingen bestaan, is het archiveringsproces binnen veel organisaties nog steeds papiergebonden. Menig financieel-administratief medewerker is anno 2019 nog altijd veel tijd kwijt aan het opbergen van inkoopfacturen in mappen, die worden bewaard in kasten op het kantoor. Zo’n papieren archief maakt het terugvinden van een factuur op een later tijdstip óók een tijdrovende taak. Herkenbaar? Dan overweeg je misschien een efficiënter alternatief: facturen digitaal bewaren. Maar waarmee moet je rekening houden als je overstapt op een digitaal archief?
Artikel lezen

123