Spring naar content

Whitepaper e-facturen verwerken

‘E-facturen’, ‘XML’, ‘UBL’, ‘pdf’: wanneer het om inkoopfactuurverwerking gaat, vliegen de termen je om de oren. Als e-factureren helemaal geschiedt volgens het ideaal, hoef je geen handmatige handelingen meer te verrichten. Maar de praktijk is anders: organisaties hebben te maken met verschillende standaarden en formaten én krijgen nog andere factuurtypen binnen. Het gevolg is dat ze een diverse stroom aan inkomende facturen ontvangen en verwerken. Wat is nu precies de plek van e-facturen in deze stroom? En hoe kan je ze op een slimme, eenduidige manier verwerken? In dit whitepaper gaan we daar dieper op in!

Download whitepaper

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat betekent e-factureren voor jóu?

In ons whitepaper leggen we duidelijk uit wat e-facturatie inhoudt en wat het voor jou betekent. Concreet vertellen we je:

  • Hoe het ideale proces van elektronisch factureren eruitziet.
  • Welke uitdagingen bedrijven in de praktijk tegenkomen.
  • Wat de gevolgen zijn van het werken met uiteenlopende standaarden.
  • Waarom XML-facturen soms tóch handmatige handelingen vereisen.
  • Hoe je je administratie zo efficiënt en betrouwbaar mogelijk kan laten verlopen.

Hoe geef je elke e-factuur een plek in je administratie?

Om efficiënt te werken op de financiële administratie wil je alle inkomende facturen op uniforme wijze in je verwerkingsproces krijgen. Dit blijft altijd relevant, zelfs als het ooit zover komt dat elektronische facturen één vorm aannemen. Want dan zal je ze nog steeds moeten verwerken en accorderen volgens een proces dat specifiek is afgestemd op jouw organisatie. Hoe pak je dit aan?

In dit whitepaper leggen we dit duidelijk uit. Je leest hoe je:

  • Je verwerkingsproces kritisch onder de loep neemt
  • Je einddoel niet uit het oog verliest
  • Zorgt dat alle facturen kloppend zijn
  • E-facturen kan laten uitlezen (het resultaat: de verwerking verloopt automatisch)
  • Beide kanten van het e-facturatieproces bekijkt
  • Goed omgaat met de diversiteit
  • Onderzoekt welke software aansluit op jouw specifieke behoeftes op het gebied van e-factureren
Sfeerfoto Malou - Renee

Wil jij jouw proces slimmer inrichten?

april 2024

Tijd om je aan te sluiten bij het Peppol-netwerk? Dít moet je weten!

Van steeds meer kanten hoor je over het Peppol-netwerk. Misschien ontvangt en verstuurt jouw organisatie af en toe ook al facturen via Peppol. Of je bent je momenteel aan het oriënteren op een goede ‘Peppol-aanpak’. Is dit het juiste moment voor jou om je bij het Peppol-netwerk aan te sluiten? En wat houdt dat nu eigenlijk precies in? In deze blogpost zetten we de belangrijkste ‘Peppol-feiten’ voor je op een rij!
Artikel lezen
maart 2024

Op de kunstmatige-intelligentie-trein springen? Zó profiteren inkoop en finance van AI

Op het gebied van kunstmatige intelligentie (ook wel ‘Artificial Intelligence’ of, afgekort, ‘AI’ genoemd) gebeurt ontzettend veel. Van meetings samenvatten tot video’s produceren: bots kunnen steeds meer. De tools vliegen je om de oren. En nu de wereld steeds slimmer wordt, wil jij vanuit de inkoop- of financeafdeling óók best graag op de kunstmatige-intelligentie-trein springen. Maar dan wel op zó’n manier dat je jouw werk er makkelijker mee maakt. In jouw geval betekent dit waarschijnlijk dat je repetitieve, saaie taken wilt automatiseren. Zo kan je je immers focussen op werkzaamheden die je leuk vindt en die jou meer uitdaging bieden. Maar welke mogelijkheden zijn nu écht interessant voor de inkoop- en financeafdelingen?
Artikel lezen
maart 2024

Mag je facturen digitaal bewaren?

Facturen digitaal bewaren: je hoort er steeds meer over, maar je kampt met de nodige vragen. Want mag dit eigenlijk wel? En zo ja, waar begin je dan? Hoewel er voor het digitaal boeken van inkoopfacturen tegenwoordig slimme oplossingen bestaan, is het archiveringsproces binnen veel organisaties nog steeds papiergebonden. Menig financieel-administratief medewerker is anno 2019 nog altijd veel tijd kwijt aan het opbergen van inkoopfacturen in mappen, die worden bewaard in kasten op het kantoor. Zo’n papieren archief maakt het terugvinden van een factuur op een later tijdstip óók een tijdrovende taak. Herkenbaar? Dan overweeg je misschien een efficiënter alternatief: facturen digitaal bewaren. Maar waarmee moet je rekening houden als je overstapt op een digitaal archief?
Artikel lezen

123