Tips ontvangen?

De opkomst van e-factureren

Blogs 2015

De laatste jaren wint e-factureren steeds meer aan terrein, echter verstuurt en ontvangt het merendeel van de Nederlandse bedrijven haar facturen nog steeds via de post. Het blijkt voor veel organisaties lastig te zijn veranderingen door te voeren en bedrijfsprocessen aan te passen. 

Momenteel stappen voornamelijk IT-gerelateerde bedrijven over op e-factureren, andere branches lopen hierin beduidend achter. Ook is, logischerwijs, vastgesteld dat bedrijven met veel facturen vaker kiezen voor e-facturen. Maar is het wel zo logisch dat voornamelijk de bedrijven met veel facturen kiezen voor digitaal factureren? Ook bedrijven met een lager aantal facturen kunnen een significant voordeel behalen, zowel met e-facturering als digitale factuurverwerking van inkomende facturen. Als grootste voordeel van e-factureren wordt genoemd:

  • lagere kosten voor het gehele document management proces
  • minder papier, meer controle
  • kortere doorlooptijd van documenten (workflow)

Steeds meer bedrijven spelen in op deze vraag, zowel met software als ook met cloud-diensten voor eenvoudige factuurverwerking. Cloud-diensten maken het verwerken van inkomende facturen voor zowel kleinere als grote bedrijven bereikbaar. Ook WhiteVision biedt een cloud-dienst; OCR in de Cloud. Met deze dienst kunnen inkomende documenten snel en eenvoudig verwerkt kunnen worden. Het grote voordeel van deze oplossing is dat bedrijven niet hoeven te investeren in hard- en software, waardoor de oplossing ook geschikt is voor kleinere bedrijven. Wilt u meer weten over OCR in de Cloud? Bekijk dan www.ocrindecloud.nl.