5 interessante podcasts voor financieel leiders

Als financieel manager of CFO is het belangrijk om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen in de financiële wereld en om nieuwe inzichten op te doen. Gelukkig zijn er tal van Nederlandstalige podcasts die zich richten op financiële professionals. Hier delen we de vijf podcasts die zeker de moeite waard zijn om te beluisteren!

De CFO Podcast

 

De CFO Podcast wordt gepresenteerd door de Nederlandse Vereniging van CFO’s en biedt diepgaande inzichten in de financiële wereld. Elke aflevering bevat een interview met een CFO of financieel directeur uit het bedrijfsleven en behandelt actuele financiële thema’s en ontwikkelingen.

Luister podcast

CFO Podcast

De Kamer van Koophandel Podcast

 

In deze podcast van de Kamer van Koophandel worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ondernemerschap en bedrijfsvoering besproken. Er zijn regelmatig afleveringen gericht op financiën en administratie, wat het een interessante podcast maakt voor financieel managers en CFO’s.

Luister podcast

KVK podcast

Future of Finance

 

In de podcast Future of Finance komen diverse experts uit de financiële wereld aan het woord. Ze bespreken onderwerpen zoals digitalisering en innovatie.

Luister podcast

Finance to the Future podcast

Leaders in Finance

 

Leaders in Finance is een Engelstalige podcast van Jeroen Broekema, een voormalige bankier en hedgefondsmanager. In deze podcast gaat hij in gesprek met internationale leiders uit de financiële wereld en bespreekt onderwerpen zoals leiderschap, innovatie en persoonlijke ontwikkeling.

Luister podcast

Leaders in finance podcast

BNR’s Big Five: Finance

 

BNR’s Big Five: Finance is een podcastserie van BNR Nieuwsradio waarin presentator Thomas van Zijl elke week in gesprek gaat met vijf leiders uit de financiële wereld over een specifiek onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld gaan over duurzaamheid, fintech of de impact van de coronacrisis.

Luister podcast

BNR's Big Five

Vergroot je kennis met podcasts

 

Deze vijf genoemde podcasts bieden diepgaande inzichten en praktische tips over financiële onderwerpen en zijn zeker de moeite waard om te beluisteren. Wil je zelf ontdekken welke podcasts nog meer relevant zijn voor jouw werk? Een goede manier om te beginnen is door te kijken naar de thema’s en onderwerpen die relevant zijn voor jouw werk als financieel manager of CFO. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Financiële planning en budgettering
  • Accounting en financiële rapportage
  • Belastingen en fiscale strategieën
  • Bedrijfsfinanciering en investeringen
  • Risicobeheer en compliance
  • Digitalisering en innovatie in de financiële sector

Vervolgens kun je zoeken naar podcasts die zich richten op deze specifieke thema’s en onderwerpen. Een handige manier om dit te doen is door te zoeken in podcast-apps zoals Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. Je kunt zoeken op specifieke trefwoorden of door te bladeren door de categorieën.

Een andere manier om relevante podcasts te vinden, is door te kijken naar de websites van brancheverenigingen, vakbladen of nieuwswebsites die gericht zijn op de financiële sector. Vaak hebben deze websites een sectie met aanbevolen podcasts of een lijst met podcast-afleveringen die relevant zijn voor financieel managers en CFO’s.

Tot slot kun je ook online zoeken naar aanbevelingen en reviews van andere financieel managers en CFO’s. Er zijn verschillende online communities en forums waar financiële professionals samenkomen om informatie en ervaringen te delen. Door deel te nemen aan deze discussies, kun je waardevolle inzichten krijgen over welke podcasts het meest relevant en nuttig zijn voor jouw werk.

Nog niet uitgelezen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 2x per maand de beste tips, klantverhalen en nog veel meer!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.