BasisBuren:

“Sneller, efficiënter en nauwkeuriger werken: “WhiteVision is een waardevolle aanvulling op je financiële processen”

Over BasisBuren

BasisBuren is een onderwijsinstelling die openbaar, algemeen toegankelijk onderwijs verzorgt in de gemeente Buren en in Kapel-Avezaath in de gemeente Tiel. De scholen hebben elk een eigen gezicht. BasisBuren organiseert het onderwijs vanuit drie kernwaarden: ‘ontwikkeling en groei’, ‘diversiteit’ en ‘samen’. De instelling gelooft dat de school geen eiland is, maar midden in een continu veranderende wereld staat. Daarop wil BasisBuren kinderen zo goed mogelijk voorbereiden. Niet alleen door hen kennis aan te leren (want die raakt snel achterhaald), maar ook door hen de vaardigheden te laten oefenen die de maatschappij vandaag de dag vraagt.

“WhiteVision helpt je efficiënter te werken en is makkelijk in gebruik. Bovendien verleent WhiteVision uitstekend support. Wij willen de oplossing absoluut blijven gebruiken!”

De behoefte

BasisBuren verwerkte inkomende facturen handmatig. Het boeken van een factuur in het financiële systeem nam daardoor veel te veel tijd in beslag. De organisatie wilde graag een efficiëntieslag maken. Daarom ging zij op zoek naar een oplossing voor het digitaal verwerken van facturen.

 

De oplossing

WhiteVision wekte het enthousiasme van BasisBuren, omdat het de felbegeerde efficiëntieboost bleek te kunnen realiseren. Het systeem zag er gebruiksvriendelijk uit en zou de organisatie helpen tijd te besparen. BasisBuren was overtuigd van de voordelen en besloot met WhiteVision te gaan werken.

De voordelen die BasisBuren ervaart van WhiteVision
  • Sneller en efficiënter werken.
  • Lagere foutgevoeligheid, omdat er geen sprake meer is van overtypefouten.
  • Mogelijkheid om het zelflerende systeem te trainen, waardoor de herkenning almaar beter wordt.
  • Gebruiksvriendelijk systeem dat goed koppelt met ERP-systeem AFAS.
  • Gestructureerd supportsysteem, uitstekende communicatie en snelle afhandeling van vragen.

Met WhiteVision werken we efficiënter en sneller,” zegt Han Bisselink, controller bij BasisBuren. “Daarnaast ligt de foutgevoeligheid een stuk lager, omdat we geen last meer hebben van overtypefouten. Natuurlijk moet je altijd even controleren of het scan- en herken-systeem alle factuurgegevens goed heeft herkend, maar eigenlijk is dat vrijwel altijd het geval.”

 

En de enkele keer dat dit niet zo is, kan je het systeem trainen. Han: “Wij hebben de software geleerd op welke grootboekrekening en kostenplaats een factuur moet worden geboekt. Daarnaast hebben we nog een dimensie: de kostendrager. Met de trainingsfunctie geef je eenvoudig aan dat het systeem dit soort zaken ook moet herkennen. De volgende keer gaat de herkenning dan helemaal goed. Zeer handig!”

 

“Inkoopfactuurverwerking verloopt een stuk efficiënter met WhiteVision”

Sinds BasisBuren inkoopfacturen verwerkt met WhiteVision, verloopt het proces een stuk vlotter en efficiënter. Han licht dit graag toe: “Wanneer facturen binnenkomen in onze facturenmailbox, slepen we ze naar een aparte map. Vervolgens kunnen we de facturen inlezen in WhiteVision. Daar hoeven we ze alleen even aan te klikken. Het systeem herkent de factuurgegevens, waarna wij eventueel een codering aangeven of een goedkeurder opgeven. Is dit gebeurd, dan verwerk ik de factuur als boeking in onze administratie. En daarmee is het proces afgerond!”

Han Bisselink

Controller bij BasisBuren

“WhiteVision werkt snel en houdt je altijd op de hoogte”

Dat WhiteVision en AFAS een solide partnership hebben, merkt Han in de dagelijkse praktijk. “De koppeling met AFAS werkt heel goed,” vertelt hij. “Wanneer ik een factuur volledig heb verwerkt in WhiteVision, maakt het systeem de koppeling om haar automatisch in ons ERP-systeem te zetten.”

 

Dit voorbeeld illustreert goed hoe gebruiksvriendelijk WhiteVision is: “Toen ik bij BasisBuren kwam werken, moest ik leren werken met WhiteVision. Dat ging heel soepel. Natuurlijk zitten er allerlei mooie functionaliteiten in die je gaandeweg ontdekt. Maar de basis van het systeem heb je zeer snel onder de knie — zeker als je in de financiële administratie werkt.”

“WhiteVision is een gebruiksvriendelijk systeem dat goed koppelt met AFAS”

Over het support van WhiteVision is Han heel tevreden. “WhiteVision werkt snel en houdt je altijd op de hoogte,” zegt hij. “Laatst had ik bijvoorbeeld een klein probleem. Hoewel het niet echt urgent was, kwam WhiteVision snel met een antwoord. De kwestie werd binnen een mum van tijd netjes afgewikkeld.”

 

Volgens Han worden vragen op zeer gestructureerde wijze afgehandeld: “Je logt in op het klantportaal van WhiteVision, waar je je vraag indient. Vervolgens gaat WhiteVision aan de slag. Soms krijg je een terugkoppeling via het portaal. Maar als het nodig is, neemt een supportmedewerker telefonisch contact met je op. De communicatie is uitstekend.”

 

Al met al heeft Han alleen maar positieve woorden over WhiteVision te zeggen: ” Als je een waardevolle aanvulling op je financiële processen zoekt, moet je bij WhiteVision zijn. De oplossing is gebruiksvriendelijk en werkt erg goed. Ik zou haar zeker aanbevelen!”

Meer klantverhalen lezen?

Jacobus Fruytier scholengemeenschap

“Tijdwinst, efficiëntie en klantvriendelijkheid: ik zou WhiteVision zonder enige beperking aanbevelen"

Koppeling: AFAS

Lees meer over deze case

Stichting Eindhovens Christelijk Voortgezet Onderwijs

“Het digitaal verwerken én archiveren van inkoopfacturen is ontzettend verbeterd. Wij blijven met WhiteVision werken!”

Koppeling: AFAS

Lees meer over deze case